top of page

MAAK KENNIS MET DE RIJKE

SMAAK VAN IRAANSE SAFFRAAN

Met een muisklik bij je thuisbezorgd

Home: Welcome

SAFFRAAN EN THEE

Saffraan en thee zijn onlosmakelijk verbonden met het leven in Iran. Ze vormen een belangrijk onderdeel van de Perzische cultuur en ook al worden deze producten op veel plekken buiten Iran verbouwd, de saffraan en thee van Iraanse bodem hebben een sterk eigen karakter. Dit is de reden waarom wij hebben gekozen om juist deze producten naar Nederland te brengen.

SAFFRAAN

Saffraan wordt al meer dan 3,5 duizend jaar verbouwd en verhandeld in Iran, maar ook in de rest van de wereld. Onze saffraan wordt verbouwd in het oosten van Iran, in het zuiden van de Khorasan provincie in Ghaen. De Khorasan provincie staat bekend om haar geweldige tapijten én hoge kwaliteit saffraan en Ghaen wordt door haar inwoners trots 'de stad van Saffraan' genoemd. Voor saffraan bestaan diverse kwaliteitsklasses. Wij hebben ervoor gekozen om de eersteklas 'Negin' hierheen te brengen. Dit zijn lange, dieprode draden saffraan die verreweg de meeste kleur, geur en smaak geven.

THEE

Thee is deel van een standaard sociaal ritueel in Iran. Er wordt geen bezoek afgelegd zonder een aantal kopjes lekkere warme thee uit een mooie grote, al dan niet klassieke, samovar. En denk maar niet dat je als toerist z'n lekker theetje af kunt slaan! Onze zwarte thee komt uit het noorden van Iran en wordt geteeld in het vochtige en groene Lahijan aan de Kaspische zee.

ONS UITGANGSPUNT...

Met Sjah Saffraan willen we door middel van directe handel mooie en eerlijke producten uit Iran toegankelijk te maken voor mensen in Nederland. Wij focussen daarom op hoge kwaliteit saffraan en thee die op duurzame en verantwoorde manier eenvoudig in huis te halen is.

HOGE KWALITEIT

Dieprode, lange eersteklas saffraandraden. Slechts een kleine hoeveelheid geeft al een geweldige smaak, aroma en kleur.

DUURZAAM EN VERANTWOORD

Producten van Iraanse boerencorporaties, geïmporteerd zonder tussenkomst van derden. In een biologische verpakking, met een eerlijke opbrengst voor de telers en geen onnodig transport.

EENVOUDIG

Direct en gratis in je brievenbus. In een handige hersluitbare verpakking waarmee je producten goed blijven.

OVER SJAH SAFFRAAN

Na een prachtige reis door Iran in 2018 groeide het idee om een relatief ontoegankelijk land met 81 miljoen inwoners, een indrukwekkende geschiedenis en een geweldige culinaire traditie dichterbij 'het Westen' te brengen.

 

Hoe dat beter te doen dan door het grootste exportproduct van dit land en het belangrijkste ingrediënt uit haar cultuur beschikbaar te maken voor mensen in Nederland?

 

Naast ingrediënten delen we graag recepten, foto's en verhalen. Als onze onderneming het toelaat kun je op deze website in de toekomst nog veel meer karakteristieke producten uit Iran verwachten.

bottom of page