top of page
FAQ

Wordt jouw vraag hieronder niet beantwoord? Stuur dan een e-mail naar contact@sjahsaffraan.nl, we proberen dan zo snel mogelijk contact met je op te nemen!

Saffraan

Hoe kan ik saffraan het beste gebruiken?

Mocht het recept dat je volgt niet vermelden hoe je de saffraan gebruikt, dan kun je onderstaande instructies aanhouden.

Volgens de Iraanse methode maal je de hoeveelheid saffraandraden voor je gerecht en een snuf snuiker in een vijzel tot een fijn poeder en giet hier vervolgens kokendheet water bij. Laat de saffraan even trekken (5 minuten of tot de vloeistof een mooie donkere kleur heeft) alvorens je het saffraanwater in je gerecht gebruikt.

Als je de tijd hebt kun je ook de methode van Johannes van Dam gebruiken. In De Dikke Van Dam instureert hij om de draadjes 24 uur te laten wellen in een klein beetje warm vocht afhankelijk van het gerecht in de vorm van melk, water, bouillon, thee, wijn of azijn.

Hoe bewaar ik de saffraan?

De saffraan is het langst houdbaar als deze koel, droog en donker bewaard wordt. De verpakkingen van Sjah Saffraan zijn hersluitbaar en passen makkelijk in de kruidenkast; een prima manier om je saffraan te bewaren. Mocht je een (klein) afsluitbaar bakje of potje hebben dan kun je de saffraan ook daar in bewaren. De saffraan zal zo nog langer 'goed' blijven Vanwege zowel de kosten als het milieu hebben wij besloten de saffraan zo klein mogelijk te verpakken zodat deze door de brievenbus past, en dus niet in een potje te leveren. Iedereen heeft per slot van rekening wel een klein bakje of potje thuis liggen. 

Hoe garanderen jullie de kwaliteit van de saffraan?

Antwoord op deze (goede) vraag vindt je op onze informatie pagina over saffraan.

Mijn saffraan voorraad slinkt maar langzaam, wat kan ik hier aan doen?

Kijk eens op onze recepten pagina voor wat inspiratie. En bedenk; saffraan kan eigenlijk overal bij, en is ook nog eens hartstikke gezond! Waarom maak je niet eens een keer saffraan ijs? Of roer wat draadjes door je zwarte thee? Nog beter, maak die overheerlijke munthee met saffraan. En als je er echt niet uit komt; smeer het eens in je haar, schijnt echt supergoed te zijn voor je hoofdhuid (vraag maar aan je kapper).

In welke hoeveelheden is de saffraan verpakt?

De saffraan wordt verpakt in de hoeveelheden aangegeven in de shop. Alleen voor de 5 gram geldt dat we jou een 2 grams + 3 grams verpakking doen toekomen. Wil je bijvoorbeeld 3 gram saffraan kopen die per gram is verpakt, selecteer dan 3 maal de 1 gram saffraan.

Verzending en Retourneren

Hoe snel heb ik de saffraan in huis?

Afhankelijk van de grootte van de order wordt gebruik gemaakt van reguliere briefpost of een brievenbuspakketje (bij voorkeur briefpost). 

Rekenen jullie verzendkosten?

Nee, natuurlijk niet.

Kan ik de saffraan retourneren?

Klanttevredenheid staat bij ons op nummer 1, dus natuurlijk je dan je bestelling retourneren als deze niet naar tevredenheid is. Mocht je inderdaad niet tevreden zijn met de geleverde saffraan, neem dan bij voorkeur wel even eerst contact met ons op, zodat we kunnen zoeken naar een passende oplossing. Meer informatie over je rechten en plichten vind je hier.

bottom of page