top of page
homepage_tekstfoto_wiezijnwij.jpg

ONS VERHAAL

Een ontdekkingsreis door Iran

In 2018 reisden we dik twee weken door Iran. Van Shiraz naar Yazd, van Yazd naar Isfahan en via Teheran (waar wij onze nieuwe vriend Amir ontmoetten) door naar Tabriz, alvorens de bakermat van het intrigerende voormalige Perzië via Norduz te verruilen voor Armenië.

 

Tijdens onze reis door Iran hebben we prachtige mensen ontmoet en genoten we van de inspirerende keuken. Gastvrije en zorgzame Iraniërs deelden onder overheerlijke maaltijden hun dromen, aspiraties en hoop voor de toekomst. Daarbij kwam onvermijdelijk ter sprake dat de mensen in Iran om moeten gaan met een regime dat hun vrijheden inperkt en een internationaal beleid voert dat hen het dagelijkse leven bemoeilijkt. Zaken waar 'de gewone Iraniër' geen invloed op heeft, maar waar zijn leven wél zwaar door wordt beïnvloed. Een situatie die voor ons in Nederland moeilijk te bevatten is.

 

Met dit inzicht en daarmee een hernieuwde waardering voor de vrijheden in ons eigen Kikkerlandje ontstond het idee om iets te ondernemen met Amir en Iran.

 

Gemotiveerd door de ontmoetingen tijdens onze reis en de rijke culinaire traditie van Iran willen we met Sjah Saffraan de Perzische cultuur toegankelijk maken door het aanbieden van kenmerkende Iraanse ingrediënten van hoge kwaliteit.

bottom of page